Strefa PREMIUM
Uzyskaj dostęp do unikatowych treści.
Usługa jest całkowicie BEZPŁATNA.
Wymagana jest jedynie rejestracja konta w naszym Portalu.
Uzyskaj dostęp do unikatowych treści.
Usługa jest całkowicie BEZPŁATNA.
Wymagana jest jedynie rejestracja konta w naszym Portalu.
Uzyskaj dostęp do unikatowych treści.
Usługa jest całkowicie BEZPŁATNA.
Wymagana jest jedynie rejestracja konta w naszym Portalu.
KOMORA TRADYCYJNA „IWYSOCKI” to maksymalnie zautomatyzowane urządzenie do produkcji wyrobów tradycyjnych.
Komora pozwala na uzyskanie wyrobów o walorach tradycyjnego produktu w zakresie wyglądu zewnętrznego, zapachu, smaku i eliminuje mankamenty produkcji takich wyrobów w komorach murowanych z cegły szamotowej, to jest: nierównomierne wędzenie, brak kontroli temperatury, brak możliwości mycia i spełnienia wymagań w zakresie prawidłowego funkcjonowania systemu HACCP.
KOMORA TRADYCYJNA „IWYSOCKI” jest konstrukcją samonośną o budowie segmentowej, wykonaną w całości ze stali kwasoodpornej, łatwą w montażu. Obsługa tego urządzenie jest porównywalna z obsługą nowoczesnych komór wędzarniczo-parzelniczych renomowanych firm.
Wszystkie etapy procesu technologicznego za wyjątkiem załadunku i zainicjowania spalania drewna kontrolowane i prowadzone są za pomocą sterownika mikroprocesorowego z opcją rejestracji. Procesy można prowadzić w sposób krokowy i konfigurować je w indywidualne programy dedykowane dla danego produktu. Automatyzacja procesu tradycyjnego wędzenia zapewnia powtarzalność produktu, eliminuje błędy ludzi i optymalizuje produkcję w czasie.
KOMORA TRADYCYJNA „IWYSOCKI” wyposażona jest w:
– automatyczny system podsycania i schładzania paleniska drewna co pozwala na automatyzacje procesu spalania,
– automatyczny system klap i kierownic do rozprowadzania dymu i żaru w przestrzeni wózka wędzarniczego,
– automatyczny system nawilżania i parzenia parą wodną,
– automatyczny system mycia.
W KOMORZE TRADYCYJNEJ „IWYSOCKI” można prowadzić następujące procesy:
– suszenie,
– wędzenie tradycyjne,
– zapiekanie do temperatury 140 stopni C,
– parzenie.
Budowa komory dostosowana jest do typowych wózków wędzarniczych.
Z doświadczenia użytkowników naszych urządzeń wynika, że wyroby produkowane w KOMORZE TRADYCYJNEJ „IWYSOCKI” trwale zachowują smak, zapach, barwę i wygląd zewnętrzny charakterystyczne dla wyrobów tradycyjnych oraz spełniają europejskie normy dla WWA.
Zapraszamy do kontaktu w celu przybliżenia szczegółów naszej oferty.
OFERTA:
– OBLEWARKI – URZĄDZENIA DO NANOSZENIA BARWNIKA NA OSŁONKI WYROBÓW
– OLEJARKI – URZĄDZENIE DO PRECYZYNEGO NANOSZENIA OLEJU SPOŻYWCZEGO NA PRODUKT
– KOMORY WĘDZARNICZO-PARZELNICZE wielo-wózkowe, parowe, elektryczne, olejowe, gazowe.
– DYMOGENERATORY – hermetyczne i tradycyjne.
– KOMORY PARZELNE.
– KOMORY KLIMATYCZNE I DOJRZEWALNICZE.
– STOŁY ROZBIOROWE.
– DRZWI KWASOODPORNE do chłodni i mroźni, przesuwne oraz jedno i dwuskrzydłowe.
WYKONUJEMY:
poręcze, balustrady, odbojnice, obróbki ze stali kwasoodpornej,
wózki, zlewy, regały, meble gastronomiczne oraz wyposażenie sklepów mięsnych.
Ireneusz Wysocki
87-300 BRODNICA
Ul. Wczasowa 82 Karbowo
Zakład Produkcyjny, Budy13
gmina Bobrowo
Tel 564981058, +48 603 590 399
ireneusz@iwysocki.pl
www.iwysocki.pl