Strefa PREMIUM

Uzyskaj dostęp do unikatowych treści. 
Usługa jest całkowicie BEZPŁATNA.
Wymagana jest jedynie rejestracja konta w naszym Portalu.

Strefa PREMIUM

Uzyskaj dostęp do unikatowych treści. 
Usługa jest całkowicie BEZPŁATNA.
Wymagana jest jedynie rejestracja konta w naszym Portalu.

Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic inwestuje w system VENDO.ERP®

CFI Systemy Informatyczne podpisała kontrakt z Zakładem Mięsnym POLIWCZAK z Mysłowic na wdrożenie systemu VENDO.ERP®

Zakład Mięsny POLIWCZAK istnieje od 1990 roku i łączy rzemieślniczy kunszt z najnowszymi technologiami w produkcji wędlin. POLIWCZAK to uznany, śląski zakład mięsny, specjalizujący się w produkcji wyrobów wędliniarskich. Zakład przetwarza kilkaset ton mięsa i wyrobów miesięcznie. Chcąc się dalej rozwijać Właściciele po analizie rynku i weryfikacji różnych rozwiązań systemów klasy ERP zdecydowali się na rozpoczęcie współpracy z firmą CFI Systemy Informatyczne. Pierwszym krokiem przed podpisaniem umowy na zakup i wdrożenie było wykonanie analizy wdrożeniowej, która określiła zakres projektu i upewniła Właścicieli firmy, że VENDO.ERP® obsłuży ten skomplikowany proces produkcyjny firmy.
Projekt obejmuje dostawę i wdrożenie systemu VENDO.ERP® w zakresie zarządzania produkcją, planowaniem i harmonogramowaniem produkcji oraz raportowanie, rejestracji produkcji (MES) oraz sprzedaży, logistyki, spedycji i transportu, finansów i księgowości, kadr i płac, CRM, obiegu dokumentu, notyfikacji i portalu B2B.

Celem wdrożenia VENDO.ERP® jest przede wszystkim usprawnienie zarządzania głównymi procesami w zakładzie mięsnym, przyjęciem surowca i rozbiorem mięsna. Dlatego ważnym punktem projektu jest integracja z wagami RADWAG na każdym etapie procesu produkcyjnego. Większość operacji magazynowo – produkcyjnych jest ściśle związana z operacjami ważenia surowców, półproduktów lub wyrobów na wagach przemysłowych w różnych fazach magazynowania i produkcji. Ponieważ wagi towarów w trakcie różnych procesów bardzo często ulegają zmianie – nawet w sposób samoistny np. przez odparowanie wody, dlatego bardzo ważne jest uchwycenie w poszczególnych fazach procesów faktycznej wagi towarów dla celów późniejszego raportowania i analiz. W firmie POLIWCZAK są zainstalowane stanowiska wagowe w wielu miejscach zakładu.

Wdrożenie systemu VENDO.ERP® jest kolejnym projektem, który realizujemy w branży spożywczej. Podpisana umowa umacnia nas w pozycji lidera jeśli chodzi o wybór systemu ERP dla tego sektora. Jesteśmy „Ekspertami w Produkcji”, również w produkcji mięsnej. A po wdrożeniach między innymi dla firmy Mączka Sp. z o.o. – firmy zajmującej się wytwarzaniem szerokiej gamy produktów warzywniczych czy Blue Ice Sp. z o.o. Mrożonki – producenta mrożonek i owoców, wdrożenie w Zakładzie Mięsnym POLIWCZAK będzie uzupełnieniem portfolio naszych realizacji w tym sektorze – powiedział przedstawiciel firmy CFI Systemy Informatyczne – VENDO.ERP®.

kontakt@cfi.pl
www.cfi.pl

Publikacja jest chroniona prawem autorskim. Przedruk tylko za pisemną zgodą wydawcy serwisu.

Udostępnij